بیماری های تنفسی, عمومی

1 راه حل اساسی کنترل و پیشگیری از آسم

1 راه حل اساسی کنترل و پیشگیری از آسم

کنترل و پیشگیری از آسم به عنوان یکی از بیماری های روبه رشد در سالهای اخیر همواره مورد بررسی و تحقیق دانشمندان سراسر دنیا قرار دارد که برای کنترل این بیماری نیازمند یافتن علل اکتسابی یا ژنتیکی در سراسر دنیا می باشند. آسم همواره به عنوان چالشی اساسی برای مبتلایان این بیماری مطرح بوده و برای سفر یا رفت و آمد های درون شهری مشکلات عدیده ای برای بیمار به همراه داشته است.

آسم چیست؟

آسم یکی از قدیمیترین بیماریهای شناخته شده بشر می باشد که در متون تاریخی تا 5000 سال قبل از میلاد مسیح از آن نام برده شده است که آسم از ریشه واژه یونانی با معنی نفس نفس زدن برگرفته شده است و از دسته بیماری های تنفسی و ریویمی باشد که به التهابات مزمن مجاری تنفسی  مرتبط می باشد از جمله علائم بیماری آسم که به سه گانه آسم معروف می باشد خس خس ، تنگینفس و سرفه می باشد. 

طبق آخرین آمارهای رسمی کشور درصد شیوع آسم در کودکان و نوجوانان 11 درصد و در بزرگسالان 9 درصد می باشد که به صورت میانگین 10 درصد جمعیت ایران با علائمی از آسم دست و پنجه نرم میکنند که این از نیاز شدید برای کنترل و پیشگیری این بیماری تنفسی حکایت دارد. در جلسات سازمان بهداشت جهانی به دلیلی شیوع گسترده بیماری آسم هرساله سه شنبه ابتدای ماه می به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده است و این نشان از اهمیت بالای کنترل و پیشگیری از آسم به عنوان یک بیماری تنفسی دارد.

تصور اولیه بر این است آسم به دلیل آلودگی های رایج محیط و رشد قارچ گونه کارخانجات و نیروگاههای صنعتی رخ داده است اما علت اصلی رشد بیماری آسم در اثر پیچیدگی شدید تعاملات محیطی و ژنتیکی رخ داده است و درک درستی از میزان و علت دقیق بیماری آسم در مطالعات اخیر وجود ندارد. اما بر اساس یافته های اخیر دانشمندان و محققان درباره بیماری آسم عوامل ارثی و تغییرات زیست محیطی از علت های اصلی رشد بیماری آسم در جوامع می باشد. به دلیل اهمیت بالای این بیماری کنترل و پیشگیری از آسم یکی از مهمترین دغدغه های ذهنی پزشکان و دانشمندان در سراسر دنیا می باشد.

محرک های حمله آسم چیست؟

در صورت بروز برخی شرایط و یا برخورد با مواردی که در ذیل به طور خلاصه این موارد را شرح می دهیم ممکن است حملات و یا علائم خفیف یا شدید آسم رخ بدهد که به عنوان محرک آسم شناخته می شود و باید از حضور در این شرایط خودداری شود که از بروز حملات آسمی جلوگیری شود و اصلی ترین راه کنترل و پیشگیری از آسم شناخت دقیق این عوامل می باشد.

برای برخی از بیماران حملات به صورت آنی و برای افرادی ممکن ایست علائم در روزهای آتی رخ بدهد که با توجه به حجم و شدت محرک این علائم متفاوت است.

برخی از انواع محرک های شناخته شده که توسط پزشکان اعلام می شود به شرح ذیل میباشد:

  • آلودگی های هوا: امروزه با صنعتی شدن شهرها و حضور کارخانجات مختلف و نیروگاهها در اطراف شهر آلودگی های مختلف شیمیایی و سمی وارد جریان هوا می شود و در کنار این آلودگی ها حرکت و ترافیک آمد و شد خودروها نیز مزید بر علت آلودگی شهرهای کوچک تا کلان شهر ها می شود که این عوامل با ساخت و سازهای غیر استاندارد و کاهش جریان هوای محیط باعث افزایش تراکم آلودگی های سمی و شیمیایی برای شهروندان می شوذ.
  • حشرات :در کنار آلودگی های شیمیایی و سمی معلق در هوا حشرات و موجودات ریزی در کنار گرد و غبار معلق در هوا در حال پرواز هستند که اگر به کنه گرد و غبار آلرژی یا حساسیت دارید این موجودات ریز به عنوان محرک شناخته خواهند شد.
  • حرکات ورزشی: ورزش در کنار اثرات خیلی مفید برای سلامتی برای برخی افراد با بیماری آسم میتواند به عنوان محرک باعث ایجاد حملات آسم شود
  • قارچ: محل های مرطوب باعث رشد و ایجاد انواعی از قارچ و کپک  میشود و برخی از انواع این قارچ ها و کپک ها میتواند باعث ایجاد حملات آسم شده و به عنوان محرک عمل میکند.
  • آفات نباتی: برخی از انواع آفت مانند موش، سوسک و حشرات ریز نیز میتواند باعث تحریک سیستم تنفسی فرد مبتلا به آسم شده و به عنوان یک محرک آسم شناخته می شود.
  • حیوان خانگی: نگاهداری از حیوانات خانگی مانند سگ و گربه در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و در کنار پرندگان که سالهای گذشته در منازل نگاهداری میشدند انواع مختلفی از حیوانات مانند سگ، گربه و سایر حیوانات در منازل نگهداری می شود اما حضور این حیوانات باعث پراکندگی پرز و موی بدن این حیوانات در هوای محیط منزل شده و باعث ایجاد آلرژی و حساسیت های آسمی و تنفسی خواهد شد.
  • استعمال دخانیات: استعمال دخانیات و تنباکو نیز از عوامل تشدید کننده آسم می باشد و اگر از سیگار و تنباکو در محیط های بسته مانند منزل استفاده شود باعث تشدید آسم و تحریک سیستم تنفسی خواهد شد. در زمینه سیگار و تنباکو علاوه بر فرد مصرف کننده سایر نزدیکان فرد که در محیط حضور دارند نیز در معرض آلودگی ناشی از دود سیگار و قلیان می باشند.
  • مواد شیمیایی: استفاده از شوینده های صنعتی که باعث جلوگیری از کنترل و پیشگیری از آسم شده است رواج بالایی داشته و مواد شوینده نظیر وایتکس و جوهر نمک در تمیزکنندگی و نظافت منازل و مکانهای عمومی نقش پررنگی دارد و این مواد از عوامل تشدید و محرک بیماری آسم می باشد.
  • محدودیت های شغلی: برخی مشاغل مانند کارکنان کارخانجات شیمیایی و یا حتی کارکنان پمپ بنزین در معرض آلودگی های شیمیایی مداوم هستند که از جمله محرک های اصلی بیماری آسم این مشاغل می باشد.

و اما…

1 راه حل اساسی کنترل و پیشگیری از آسم

عوامل بالا از جمله اصلی ترین محرک های بیماری آسم می باشد که برخی از عوامل در اختیار انسان نبوده و به صورت مداوم در محیط زندگی وجود دارد و برای کنترل و پیشگیری از آسم و بیماری های تنفسی باید دنبال راهکار همزیستی مسالمت آمیز با این عوامل بود. شرکت های بزرگ تولید محصولات و تجهیزات پزشکی و سلامت با به کارگیری تیمهای نخبه تحقیقاتی اقدام به ساخت ابزارهای سلامتی پیشرفته برای این موضوع نموده اند که خروجی آن دستگاههای متنوع تصفیه هوای محیط می باشد که با کاهش شدید اثرات عوامل محرک آسم نقش ویژه ای در افزایش کیفیت زندگی بیماران و مبتلایان به انواع آسم داشته است. 

این دستگاهها با جذب انواع آلودگی های شیمیایی و ریزگردهای معلق در هوا ذرات ریز که در هوا معلق بوده را حذف نموده و هوای محیط را به صورتی کاملا پاک خواهد نمود. کنترل و پیشگیری از آسم با توجه به توانایی و امکانات این دستگاهها به راه حلی اساسی دست پیدا کرده است و برای بیماران تنفسی این دستگاهها به عنوان یک ناجی عملخواهد نمود.

1 راه حل اساسی کنترل و پیشگیری از آسم Copy

دستگاه تصفیه هوا

عمده آلودگی های موجود  در محیط های شهری توسط آلودگی های صنعتی و خودروهای شخصی و عمومی تولید میشود که بر اساس آمار رسمی 70% این آلودگی های سمی و شیمیایی معلق در هوا بوسیله این عوامل تولید میشود باقی آلودگی ها نیز از جمله ریزگردها بر اثر عوامل زیست محیطی و اقلیمی به وجود می آید به عنوان مثال شهرهای غربی ایران از جمله اهواز در روزهای زیادی از سال درگیر ریزگردها و طوفان های شن می باشند. از جمله آلودگی های شیمیایی و سمی موجود در هوا می توان به ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون ، گاز CO2 ،دی اکسید کربن و مازت میباشد که موجب اختلال در سیستم تنفسی و آسم  می شود. 

برای تصفیه هوای اماکن سرپوشیده مانند منازل، مراکز خرید، بیمارستانها و ادارات میتوان از انواع دستگاه تصفیه هوا استفاده نمود که برای کنترل و پیشگیری از آسم نیز کارایی بالایی دارند. دستگاههای تصفیه هوا با مراحل مختلف و پیشرفته فیلتراسیون میتوانند با دقت بالایی تمامی آلودگی های معلق در هوا را حذف نماید. دستگاههای تصفیه هوا در انواع مختلف رومیزی، ایستاده و یا خودرویی ساخته و عرضه میگردند و با دقت و ظرفیت های گوناگون توانایی تصفیه هوا در متراژهای مختلف را دارند.

به صورت کلی دستگاههای تصفیه هوای از 2 نوع فیلتراسیون متداول به نام هپا و کربن اکتیو استفاده  میکنند و این مراحل فیلتراسیون موجب جذب اکثر ذرات مضر و معلق در هوا خواهد شد. در دقت بالای این دستگاههای تصفیه هوا قلپ تپنده ای به نام فیلتر هپا وجود دارد که ریز ذرات معلق مانند پرز و موی حیوانات را از محیط حذف می نماید و نقش پر رنگی در کنترل و پیشگیری از آسم به عنوان یک راه حل حیاتی دارد.

دستگاههای تصفیه هوا با قابلیت های گوناگون و کارایی های متفاوت برای کاربردهای گوناگون عرضه شده است که یکی از مهم ترین قابلیت های این دستگاهها قابلیت تولید یون منفی می باشد. دستگاههای تصفیه هوا با قابلیت تولید یون منفی می توانند با انتشار یون منفی انواع ویروس ، باکتری ، قارچ و میکروب های معلق در هوا را به خود جذب نموده و در نقش یک مبارز درجه اول این آلودگی ها را نابود نماید.

اکنون که با راه حلی اساسی در کنترل و پیشگیری از آسم مواجه شدیم میتوانیم برای خرید یک دستگاه تصفیه هوای مناسب گزینه های مهم و حیاتی را بررسی کنیم.

تصفیه هوای اوزون مدل Oz-1806

انتخاب دستگاه تصفیه هوای مناسب

اصلی ترین گزینه در انتخاب یک دستگاه تصفیه هوا فرآیند و پیچیدگی فیلتراسیون یک دستگاه می باشد که به جهت تنوع بالا در مراحل فیلتراسیون دستگاههای گوناگون ضرورت شناخت انواع فیلتر دستگاه تصفیه هوا در مقالات مرتبط توضیح داده شده است.

همچنین برای خرید یک دستگاه تصفیه هوا شناخت کافی از کارکرد این دستگاهها و کارکرد آن امری ضروری می باشد.

                                                             

بهترین دستگاههای تصفیه هوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *